posta-logo-web 

Pozivom pomozite siromašnima i napuštenima

donacije2

Ispis

Napisao/la Administrator on 23 Prosinac 2012.

http://www.kriz-zivota.com/ - 02.12.2004.

Akcija 'Ne zaboravi me' pokrenuta je sa svrhom prikupljanja financijskih sredstava za gradnju doma za stare, siromašne i nezbrinute osobe. Cilj je prikupiti najmanje 2 milijuna i 100 tisuća kuna, koliko je potrebno za izgradnju prvog doma za stare, siromašne i napuštene u kojem bi se za štićenike omogućio smještaj i adekvatna pomoć i skrb. Prvi dom gradit će se u Velikoj Gorici, a u njemu bi trebalo biti smješteno 20 osoba.

U Hrvatskoj na smještaj u domove za starije i nemoćne osobe čeka gotovo trinaest tisuća osoba, a prema podacima Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, od navedenog broja osoba koji čekaju smještaj u dom, trenutačno je aktualno 6.810 zahtjeva.

Akcija 'Ne zaboravi me' će trajati do 15. siječnja 2005. godine, i za to vrijeme građani će, osim izravnim uplatama na poseban žiro-račun - Privredna banka Zagreb: 2340009-1410160630, novac moći donirati i telefonskim pozivima na broj 060 808 808. Jednim pozivom za akciju se donira tri kune, a cijena poziva je 3,66 kn s PDV-om. Donacije je moguće dati i izravnim uplatama kreditnim karticama preko T-portala, www.tportal.hr/nezaboravime. Pored izravnih uplata na žiro-račun, preko t-portala i pozivom na broj telefona, građane i kompanije se poziva i na doniranje građevinske opreme i materijala potrebnog za gradnju jednog ili više domova.

Novac za gradnju doma prikupljat će se u sklopu akcije i prodajom CD-a duhovne glazbe "Tvoje ljubavi sam žedan", na kojem gostuju neka od najvećih imena hrvatske estrade: Nina Badrić, Toni Cetinski, Oliver Dragojević, Doris Dragović, Gibonni, Petar Grašo, Giuliano, Ivana Husar, Marija Husar, Tedi Spalato, Miroslav Škoro i Vanna.

Veliki koncert ti izvođači održat će u crkvi Bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj ulici 31, 20. prosinca ove godine, a sav novac od prodanih ulaznica bit će također doniran akciji 'Ne zaboravi me'.

Govoreći o važnosti akcije, pater Mijo Nikić u ime inicijatora projekta, Zaklade 'Biskup Josip Lang' je rekao: 'U ime Zaklade mogu samo iskazati neizmjernu radost zbog činjenice da se naš pokušaj pomoći starim, napuštenim i siromašnim osobama pretvorio u veliku akciju u koju su se uključili najveće medijske i gospodarske kuće kojima još jednom toplo zahvaljujem, a koja će pomoći starim ljudima da osjete da ipak nisu sami, da nisu zaboravljeni. Nadamo se da ćemo ovom akcijom riješiti smještaj jednom broju ljudi, ali i da ćemo senzibilizirati hrvatsku javnost o problemima starih i napuštenih ljudi.'

Ovom prilikom najavljujemo interview s patrom Mijom Nikićem, kojeg ćemo uskoro ugostiti i na našem portalu Križ života, a koji će nam dodatno predstaviti humanitarnu akciju 'Ne zaboravi me', kao i cjelokupni rad Zaklade 'Biskup Josip Lang'.

Pater za Večernji list

Članak patera Mije Nikića u Večernjem listu

Pročitajte ove korisne savjete!

https://www.vecernji.hr/vijesti/vjezbajte-i-molite-se-30-savjeta-koji-uzimaju-u-obzir-svu-istinu-o-covjeku-1393724

Donatorska večera 2019.

 FOTO/VIDEO ALBUM

icon

Narudžba knjiga