posta-logo-web 

Pozivom pomozite siromašnima i napuštenima

donacije2

Ispis

Napisao/la Administrator on Subota, 14 Prosinac 2019 13:42.

Hrvatska pošta pustila je u optjecaj prigodnu poštansku marku "Pater Antun Cvek – dobri duh Zagreba"

arak-pater-cvek-web


Broj 1252. 

PATER ANTUN CVEK – DOBRI DUH ZAGREBA (P)

Vrijednost: slovna oznaka A

Autor: Zoran Čapalija

Fotograf: Ratimir Delorko

Veličina marke: 29,82 x 35,50 mm

Papir: bijeli, 102 g., gumirani

Zupčanje: češljasto, 14

Tisak: višebojni ofsetni

Tiskara: AKD d.o.o., Zagreb

Naklada: 100.000

Datum izdanja: 18. 11. 2019.

Marka je izdana u arčiću od 9 maraka s jednim privjeskom, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).

Nominalna vrijednost prigodne poštanske marke izražena je slovnom oznakom A što odgovara iznosu poštarine za pismo mase do 50 g u unutarnjem prometu te za dopisnicu/razglednicu u unutarnjem prometu.


Pater Antun Cvek, svećenik Družbe Isusove, veliki dobrotvor i prijatelj starih, bolesnih i siromašnih osoba. Poznat je i kao „dobri duh Zagreba“ i jedan od najvećih humanitaraca hrvatskog naroda. Rođen je u Bizeku kod Zagreba 10. veljače 1934. godine. Izučio je zanat za autolimara, položio majstorski ispit i zaposlio se u ZET-u gdje je radio od 1957. do 1967. godine. Te godine pristupa Družbi Isusovoj te studira filozofiju i teologiju. Zaredio se za svećenika 1974. godine. Od 1969. godine pa sve do smrti (2019.) rukovodi apostolatom starih i nemoćnih osoba. U Župi presvetog Srca Isusova, pri bazilici u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, osniva tzv. Prvu karitativnu grupu za posjete potrebitima. U isto vrijeme osniva i Zajednicu kršćanske ljubavi kao duhovnu i molitvenu potporu radu na terenu. Godine 1990. iz tog apostolata rađa se i Katolička udruga Kap dobrote za pomoć najpotrebitijima, koju osniva zajedno sa svojim suradnicima. Od 2002. godine upravitelj je Zaklade Biskup Josip Lang, koje je jedan od utemeljitelja, a koja se brine za stare, bolesne i siromašne osobe.

U Glasniku Srca Isusova i Marijina više godina donosi izvještaje o teškom položaju starih i siromašnih osoba. Od tih članaka nastale su knjige: Iz dnevnika otpisanih, Živim, a ne postojim, Sjeti me se i Ne zaboravi me.

Preminuo je na glasu svetosti 2019. u 85. godini života. Za života je dobio mnoga priznanja te ga je za životno djelo odlikovao predsjednik RH odličjem Reda Danice Hrvatske.

pater dr. sc. Mijo Nikić

predsjednik Zaklade Biskup Josip Lang

Ispis

Napisao/la Administrator on Nedjelja, 06 Siječanj 2013 23:33.

{edocs}/docs/fascinantno.pps{/edocs}

{edocs}/docs/kr_sr_ziv_dobi.ppt{/edocs}

{edocs}/docs/zivot.pps{/edocs}

{edocs}/docs/zivotna_god_doba.pps{/edocs}

{edocs}/docs/Pozvani_na_svetost.pps{/edocs}

{edocs}/docs/Tko_je_za_mene_Isus_Krist.pps{/edocs}

OVA MODUL ZA PRIKAZ PREZENTACIJA TRENUTNO NIJE U FUNKCIJI

USKORO ĆE BITI!

Ispis

Napisao/la Administrator on Subota, 05 Siječanj 2013 11:17.

"Dođite blagoslovljeni Oca mog, i primite u posjed kraljevstvo koje vam je pripravljeno od postanka svijeta! Jer bijah gladan, i dadoste mi jesti; bijah žedan, i napojiste me; bijah putnik, i primiste me; bijah go, i obukoste me; bijah bolestan, i pohodiste me; bijah u tamnici, i dođoste k meni!"

(Mt 25,34-37)

 

      volont      fizic      pravn      duh

Ispis

Napisao/la Administrator on Ponedjeljak, 31 Prosinac 2012 13:38.

Poštovani posjetitelji!

Putem interneta kroz ove web stranice Iz naše medijske kolekcije možete naručiti slijedeće:

  • Knjige - poznatih autora: p. Mijo Nikić, p. Antun Cvek, Andrea Ćakić, Marina Jurčić, Vitomir Zečević i p. Ante Katalinić. Uz svaku publikaciju nalazi se kratki opis sadržaja.
  • Audio CD - Na ovim medijima nalaze se neka predavanja p. Mije Nikića, seminari vlč. Zlatka Sudca, albumi u izvedbi poznatih domaćih glazbenika i solistice Nikoline Pinko. Uz svaki CD nalazi se opis te kratki zvučni zapis nekih dijelova sadržaja.
  • Video DVD - Na ovim medijima nalaze se događaji u organizaciji naše Zaklade zabilježeni video kamerom, kao i video zapisi predavanja p. Mije Nikića.
Kupnjom knjiga, CD-a i DVD-a koji su cijenovno prilagođeni da budu pristupačni svima, pomažete Zakladi "Biskup Josip Lang" koja se brine za stare, bolesne i nemoćne osobe.
 
U WEBSHOP-u ulazite u modul za pregled ponude te direktnu kupnju putem PayPal  ili drugih ponuđenih servisa. Imate mogućnost odabira valute i pregled vaše košarice sa artiklima spremnih za kupnju..
 
Ukoliko nemate mogućnost ili ne želite plaćati vašom kreditnom karticom, ovdje se nalazi link "Narudžba", nakon čega se otvara dodatni obrazac u kojem upisujete naziv artikla, šifru, količinu, vaše podatke i način plaćanja. Podaci se šalju na E-mail Zaklade.
Ovaj obrazac možete pozvati samo ako ste se prethodno registrirali kao korisnik na našoj stranici (registracija je besplatna). Nakon što primimo vašu narudžbu, na E-mail koji ste upisali pristići će vam potvrda i informacije o isporuci.
 

NARUDŽBA I PRODAJA PUBLIKACIJA I MULTIMEDIJE JOŠ NIJE U FUNKCIJI, OČEKUJTE USKORO !

Ispis

Napisao/la Administrator on Subota, 29 Prosinac 2012 13:54.

Zagreb, Palmotićeva 33, u dvorištu crkve "Bazilika srca Isusova"

Pater za Večernji list

Članak patera Mije Nikića u Večernjem listu

Pročitajte ove korisne savjete!

https://www.vecernji.hr/vijesti/vjezbajte-i-molite-se-30-savjeta-koji-uzimaju-u-obzir-svu-istinu-o-covjeku-1393724

Donatorska večera 2019.

 FOTO/VIDEO ALBUM

icon

Narudžba knjiga