"Bijah bolestan i pohodiste me" (Mt 25,36)

060 9012

cijena poziva 6,25 kn

Operator: Moj telekom d.o.o., Trg K. ćosića 11, Zagreb mb 02497913 - tel.: 01/3659-085

Pozivom pomozite siromašnima i napuštenima

Političari, sportaši i glazbenici u akciji za stare i siromašne

http://www.vjesnik.com – 21.12.2004.

U sklopu humanitarne akcije »Ne zaboravi me«, na središnjem zagrebačkom trgu u ponedjeljak navečer, održan je besplatan koncert na kojem su nastupila neka od najvećih imena hrvatske estrade, uz podršku brojnih drugih osoba iz javnog života koje su se za vrijeme koncerta javljale na telefonske pozive građana. Koncert je započeo Tony Cetinski odmah zagrijavši atmosferu na Trgu bana Jelačića pjesmama »Blago onom tko te ljubi« i »Rijeka ljubavi«, a odmah nakon njega sa po dvije pjesme nastupile su sestre Marija i Ivana Husar, Tedi Spalato, Doris Dragović, Petar Grašo, Vanna, Miroslav Škoro, Nina Badrić, Gibonni i Oliver.
Svi ti glazbenici sudjelovali su u snimanju CD-a duhovne glazbe »Tvoje ljubavi sam žedan« čijom se kupnjom od svakog primjerka za ovu akciju donira 30 kuna. Nakon samostalnih nastupa pjevači su za kraj svi zajedno otpjevali naslovnu istoimenu pjesmu s albuma »Tvoje ljubavi sam žedan«.
Dok je pozornica treštala uz pratnju mnoštva okupljenih ljudi, sportaši, voditelji, političari i sve druge javne osobe čije područje nije pozornica pomagali su akciji javljajući se na telefone u call-centru na koje su građani mogli donirati par kuna za akciju samim pozivom. Tamo su svoj obol ovoj plemenitoj akciji dali predsjednik Stjepan Mesić, ali i predsjednički kandidati Doris Košta, Slaven Letica, Anto Đapić i Ćiro Blažević. Među njima nije bila Jadranka Kosor koja se ispričala obvezama oko izborne kampanje, no zauzvrat je njen izborni stožer kupio glazbenih CD-a »Tvoje ljubavi sam žedan« u iznosu od 30.000 kuna.
Pored političara koji su se pojavili u velikom broju, u call centru su bili nazočni i televizijska lica Joška Lokasa, Saše Kopljara, Mirne Zidarić, zatim sportaši i sportski djelatnici Gordan Kožulj, Dražen Ladić, Mirko Novosel, te niz drugih poznatih osoba iz javnog života Hrvatske i njene metropole.
Hvale vrijednu humanitarnu akciju za pomoć starim i bolesnim osobama pokrenula je zaklada Biskup Josip Lang s partnerima Hrvatskom radio televizijom, koja je uživo i pratila cijeli koncert, EPH-om i T-Hrvatskim Telekomom, a cilj je prikupljanje 2.1 milijuna kuna za izgradnju prvog u nizu domova obiteljskog tipa za stare, siromašne i nemoćne, u kojima bi oni mogli primiti adekvatnu pomoć i skrb.
Ivana Bajt
 Denis Vukoja